Etiquetes

, , , ,

Caram! Feia més d’un mes que no publicava al bloc!

Han estat uns dies d molta feina… No obstant, he cuinat força i tinc algunes receptes pendents de publicar!

Però avui us presento la meva aportació a la recepta del 15! Es tracta d’un arròs de matances típic d’Eivissa, però en una versió una mica personalitzada i fàcil de fer. Això sí, mantenim el toc de canyella que fa que aquest plat sigui tan especial!

Imatge

 

Ingredients per a 4 persones

5 tasses d’arròs
1 pot de rovellons (200 gr escorreguts)
1 pot de moixernons dessecats (11 gr)
1 safata de xampinyons frescos
300 gr de costella de porc
½ pebrot vermell
½ pebrot verd (dels grans o 2 dels petits)
1 ceba
1 all
1 branca de julivert
2 tomàquets
1 branca de canyella
1 sobre de colorant

Ho cuinem?

Primer de tot poseu els xampinyons en aigua calenta (no bullint!) en remull. Després, poseu una cassola al foc. Afegiu-hi un raig d’oli i quan sigui calent afegiu les costelletes. Salpebreu. Remeneu de tant en tant per evitar que se us enganxin i, quan siguin rosses, retireu-les.

En una picadora, trinxeu (tot plegat si us hi cap) els pebrots, la ceba, l’all, el tomàquet i el julivert. Aboqueu-ho a la cassola i afegiu un xic de sal. Aneu remenant el sofregit fins que perdi l’aigua sobrant i quedi prou cuit. Aleshores, afegiu els bolets: Els xampinyons i els rovellons tallats a dauets. Els moixernons sencers. Alerta, guardeu el “té” dels moixernons.

Procureu que els bolets quedin cuits i no deixeu de remenar per evitar que se’ns enganxi. Quan estigui llest, podeu tornar a afegir les costelles. Tot seguit, aboqueu-hi l’arròs i doneu un parell de voltes. Ara ja hi podreu afegir l’aigua. Si la teniu escalfada prèviament, avançarem una mica. Cobriu l’arròs fins gairebé el doble… A mi m’agrada ben sucós!! Poseu-hi ara la branca de canyella, partida en dues parts i un sobre de colorant. Afegiu també el te dels moixernons, colat. Deixeu coure i aneu remenant de tant en tant. Podeu anar fent el tast i comprovar com ho trobeu de sal. El temps de cocció dependrà de l’arròs. Seguiu les recomanacions del fabricant i tasteu que sigui al vostre punt.

I llestos! A mi personalment m’agrada que hagi reposat una bona estona abans de menjar-ho. A l’hora de servir, podeu posar a taula llimona i pebre negre, queda molt bo!

Espero que us agradi!

Que aprofiti!

Anuncis