Etiquetes

, ,

Hola!

 

Ja hi tornem a ser! Les puntes de treball es noten en les actualitzacions del bloc.. no hi ha gaire temps per cuinar i menys per posar-se a escriure!

Imatge

Però avui he tingut una mica temps, poquet! així que us deixo amb una recepta ben ben ràpida! Un crumble de fruites! Sempre havíem fet crumble de pomes i avui hi havia ganes d’innovar una mica. Aquesta crosta dolça combina amb qualsevol fruita! Espero que ho intenteu fer:

Ingredients per a 4 persones

2 pomes
2 préssecs
1 gotim de raïm
…i/o qualsevol fruita que us vingui de gust!
Una mica de sucre i canyella mòlta al gust
Un rajolí d’aigua
 

75 gr de sucre (a mi m’agrada blanc i morè barrejat)
75 gr de mantega
100 gr de farina

Com ho fem?
Tallem la fruita a dauets i la posem a coure en una cassola. Hi afegim una mica de sucre (dependrà de si voleu notar més el punt àcid d’algunes fruites o de si us agrada més aviat dolç) i un polsim de canyella. Per evitar que s’enganxi i ajudar a coure, hi afegim un rajolí d’aigua.
Doneu-li un parell de voltes i aparteu de la cocció després de 5-10 minuts (dependrà, és clar, de les fruites que utilitzeu).Les fruites han d’haver-se estovat, però cal que no quedin com un puré.

Després, agafeu un bol i afegiu la mantega freda a daus. Aboqueu la mantega i el sucre i comenceu la part divertida. Amb els dits, pessigueu la mantega per integrar-la amb el sucre i la farina. Aneu-la treballant fins que tot quedi resumit en grumolls: això és un crumble.

Passeu la fruita a un recipient per a apte per a forn i abouc-hi damunt el crumble. A mi m’agrada posar-hi damunt una petita capa de sucre (es veu que soc molt dolç…) però reconec que ja es passar-se!

Poseu-ho dins el forn, només a dalt a potència mitja (per evitar que es cremi). Aneu-ho vigilant ja que va molt ràpid. Calculeu uns 7 deu minuts, però no li traieu els ulls del damunt!

Espero que us agradi!

Anuncis