Etiquetes

, , ,

Sembla que hem tornat a baixar el nivell de producció de posts…! No passa res! Continuarem amb una recepta de pasta fresca. Tenia clar que volia fer pasta, però no saia com la fraciria.. així doncs vaig posar-me a inspeccionar i vaig veure un bon caixó de peres! Ja tenia l’ingredient! Per que no estiguessin soles, una bona ceba pagesa!

Pasta Fresca

Ingredients 2-3 persones

200 gr farina
2 Ous mitjans
2 culleradetes de cafe d’oli (un rajolínet)+oli per fregir el farcit
1 pessic de sal
3 peres
1 ceba

Comenceu pel farcit. Poseu un raig d’oli a una paella, amb el foc ben baix. Poseu la ceba tallada ben fina (no picada) i les peres tallades a dauets petits. Remeneu de tan en tant per evitar que s’enganxi. Espereu a que la ceba sigui ben ben rossa i hagi deixat anar els seus sucres.

Per fer la pasta fresca, poseu en un bol la farina i afegiu-hi els ous, l’oli i la sal. Remeneu amb una forquilla fins que us veieu obligats a posar-vos a amassar amb les mans. Quan tot estigui ben integrat i no s’enganxi massa a la taula, és hora de começar a estirar.

Disposeu farina sonre la taula de treball. Poseu la massa damunt i un poc de farina damunt la massa i comenceu a estirar. De tant en tant, aixequeu la massa per donar-li la vota i afegiu més farina, tot per evitar que s’enganxi. Podreu para d’estirar quan la massa comenci a transparentar i intuïu que hi ha sota la massa.

Per donar-li forma, podeu utilitzar una tasseta o un got amb obertura tirant a petita. Estracta de tallar-la i posar-hi damunt el farcit. Per tancar-la, doblegueu-la i tanqueula amb una forquilla, com si fos una empanada (cresta en català correcte!)

Després nomées cal bullir-ho! 7 minuts en aigua abundant i llestos. Serviu-ho amb un raig d’oli i parmesà, no cal res més!

Bon profit!

Anuncis