Etiquetes

, , ,

Imatge

Ja hi tornem a ser! Amb l’excusa del curs de fotografia de cuina, sembla que el bloc va tirant endavant!

Avui hem decidit fer un risotto de verdures. Per donar-li un toc una mica diferent, hi he afegit pera.. i el contrast m’ha agradat molt!

Ingredients per a 2/3 persones

Una pastilla de brou vegetal
Arròs
Mitja ceba grossa
Una pera gran o dues de petites
Segons el vostre gust (en el meu cas, mig de cada, d’una mida més aviat petita):

Pebrot vermell
Pebrot verd
Carbassó
Albergínia

Aigua
Oli
Sal
Colorant alimentari (opcional)
Formatge (4-5 talls)

Comencem posant al foc (mig-baix) una cassola amb un raig d’oli. Quan sigui calent, afegiu la ceba tallada a una mida petita. Quan comenci a ser transparent, incorporeu-hi la pera, tallada a dauets (traient el cor).

Després d’un parell de voltes, afegiu-hi els pebrots, el carbassó i, finalment, l’albergínia. Salem. Quan tot sigui força cuit, és l’hora d’afegir l’arròs. Mesurar-ho amb una tasseta per persona és una bona opció. Deixem rossejar-ho una estona, mentre l’aigua, que tindrem escalfant en un cassó, arribi al punt d’ebullició.

Quan l’aigua bulli, hi afegim la pastilla de brou i, després, l’anem abocant a la cassola amb l’arròs. Com a mínim, hi abocarem el doble del que haguem posat d’arròs: 2 tasses d’arròs –> 4 tasses d’aigua. No obstant, us recomano que tingueu una mica més d’aigua calenta, ja que la necessitat dependrà del tipus d’arròs que utilitzeu.

Deixeu el foc més aviat alt per tal que no perdem el bull, però enseguida abaixeu-lo i deixeu-lo mig-baix. Tasteu i rectifiqueu de sal si fos necessari. No obstant, penseu que el formatge li pot acabar de donar un punt de sal. Consulteu els minuts de cocció del vostre arròs: des d’uns 15-16 per un de rodó als 20-22 d’un de vaporitzat. Procureu que no s’enganxi i, en cas de necessitat, afegiu-hi un raig més de brou. Si us agrada donar-li una mica de color, afegiu ara el colorant.

Quan faltin un parell de minuts per acabar la cocció, afegiu uns 4 talls de formatge. En el meu cas va ser un “García-Vaquero” semi, però jugueu amb els que més us agradin. Remeneu bé per tal que s’integri tot.

Serviu calent i bon profit!

Anuncis