Etiquetes

, ,

Imagen

Hola!

Sí, li he tret la pols al bloc i l’he passat a wordpress.. avorriment durant les vacances, suposo.

Torno amb una recepta de peix. Em van encarregar fer el dinar, que havia de ser un Bullit de peix. Però.. vaig voler-hi posar un toc vilanoví! Així doncs vaig tirar cap a l’all cremat. Us passo la recepta!

Per a 4 persones

1 cabeça d’alls

2 tomàquets

6 patates mitjanes

1 llesca de pa torrat o fregit (opcional)

Peix de la vostra elecció (en el nostre cas peix de roca variat)

1 got de vi blanc

Oli

Sal

Cobrim el fons d’una cassola amb oli. Quan es calent, hi afegim la cabeça d’alls, que haurem partit per la meitat. Deixem que es torrin fins que gairebé s’hagin cremat.

Tot seguit, afegiu el tomàquet. Si és de l’hort de casa, com va ser el nostre cas, el vàrem fer a dauets. Si no és un bon tomàquet, el podeu ratllar.

Segons la quantitat d’aigua que tingui, el podeu deixar coure fins a 20 minuts a foc baix. Un cop cuit, afegiu-hi una copeta de vi blanc. Deixeu-lo reduir.

Ara, afegiu les patates. Les haureu de tallar d’una manera particular. Passeu el ganivet però no fins al final de la patata. Cal que feu força cap amunt amb la fulla per tal que la patata s’esqueixi. D’aquesta manera procurem que el caldo quedi amb més cos. Salem una mica.

Donem un parell de voltes per tal que les patates s’impregnin amb el tomàquet. Després, omplirem d’aigua la cassola, fins a cobrir les patates. En cas de que vulguem més brou, hi afegim un xic més d’aigua. Si us heu decidit a utilitzar pa torrat, podeu passar-lo pel morter junt amb un gra d’all i una mica de brou i tirar-lo a la cassola.

Al cap de deu minuts (dependrà també del tipus de patates que utilitzeu, veieu que siguin un poc toves), hi podem afegir el peix, ja salat. Mentre es cou, anirà donant gust al brou. Podeu provar de sal i rectificar en cas que sigui necessari.

Un cop veieu que el peix és cuit, parem el foc. Bon profit!