A casa es respira ambient pre-exàmens…! Així que jo he decidit posar-me mans a la massa… potser aviat tornarà el moment de fer exàmens així que ara aprofito per cuinar alguna cosa!


Divendres vam anar a dinar a fora amb els companys de feina, com de costum. I com també és costum, tenien el programa “La Mañana” de la1 sintonitzat. Per aquella hora sempre estan fent alguna recepta. Aquesta setmana vaig enganxar unes cookies… la recepta sembla força fàcil. De moment us passo les quantitats i després parlem del que va passar xD

  • 200 gr de sucrè morè
  • 100 gr de mantega
  • 1 pessic de vainilla en pols
  • 1 ou
  • 5 gr de llevat (o menys… ja ho veureu!)
  • 50 gr de perles de xocolata (jo ho vaig substituir per xocolata de postres picada amb un bon ganivet)
  • 200 gr de farina
La recepta és tan fàcil com barrejar tots els ingredients (millor amb les mans, pe què enganyarnos ;D ) i deixar reposar una estona dins la nevera per treballar-la millor després.

Un cop la massa està endurida, hem de per boletes (la mida, al vostre gust) i posar-les a la safata del forn sobre de paper vegetal. Ara ve la part divertida, aixafar-les!

Compte, deixeu un espai prudencial entre bola i bola!

Els temps de fornejar… jo ho faria uns 8 minuts a temperatura 170º. Al programa recomaven 3 minuts per a galetes toves, i 12 per a galetes dures… deixem-ho entre mig!

Ara bé… no us heu de passar amb el llevat! vegeu:

Instants abans d’enfornar

Instants després de sortir del forn!

Bé… pensareu… quin horror! Doncs no! Aquesta va ser la primera fornada i podríem dir que van quedar a l’estil de les cookies que fan al Pans&Company.. que son més primetes i més tovetes! Però en forma de mega galeta!

Enseguida vaig comprendre que a aquesta recepta hi havia fallat alguna cosa… és clar! Hi havia massa llevat! Si us plau, peseu el llevat! Només son 5 grams!

La solució en aquell moment va ser afegir-hi un xic més de farina a la massa restant! I… taxan!!!


Aquestes si eh!

La propera vega potser hi posaré 4 gr de llevat per veure com queden! Ah! Deixeu-les 8 minutets i treiu-les del forn.. si les deixeu dins segurament acabaran com a pedres!


Que aprofiti!


(He trobat la recepta de “La Mañana” aquí: http://bit.ly/hA0iS1 )
Anuncis